Düşük Nedenleri, Belirtileri ve Sonrası

Birçok kadın hamilelikte düşük tehlikesini yaşıyor. Genetik bir sorun veya fetus embriyo ile ilgili sorunlar neden oluyor.

Keder ve bunalım ise sonra yaşanan duygular. Hamileliğin 20. Haftasından önce yaşanan gebelik kaybına düşük deniyor. Gebelik erken sonlanıyor çünkü fetus rahme daha fazla tutunamıyor. Her 10 gebelikten 1-2 si düşükle sonlanıyor. En fazla görülen zamanlar ilk haftalar. İlk 3 ayda %80 oranında gerçekleşiyor. Embriyo veya fetusun anormal gelişimi buna sebep olabiliyor.

Anormal kromozom gelişimi eksikliği gibi sorunlar yol açabilir. Döllenmiş yumurta bölünerek kromozom değişimi oluyor. İleri yaştaki gebelikler de bir sebebi. Şiddetli kronik hastalıklar diyabet romatoid artrit ve lupus risklerden bazıları. Travma ve enfeksiyonlar da düşük sebebi.

Rahim anormallikleri, skar doku sorunları miyom sigara alkol uyuşturucu kafein kullanımı çok şişman veya çok zayıf olmak da diğer nedenleri. Belirtileri anormal vajinal kanama, şiddetli karın ağrısı, bel ağrısı ve krampları, akıntıda değişikliktir. En kısa sürede sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Muayene ve testler yapılarak cerrahi işlem uygulanır.
Kaynak.7gunsaglik
X