Depresyonun Belirtileri, Acaba Bu Depresyon

Mutsuz olmak depresyonda olduğunuzu kanıtlamaz. Peki ama depresyonda mısınız ya da kimler depresyonda nasıl anlayacaksınız?

Majör depresif bozukluk ise daha karışık ve zor bir durumdur. Spesifik belirti ve bulguları izleyerek bunu anlamak mümkün. İşte depresyonun belirtileri…

Değişen duygular. Duygudurum bozukluğunda eskiden güzel şeyler hissettiğiniz kişi, olay, nesne ve durumlara karşı artık kötü hisler beslersiniz. Umutsuz, çaresiz, değersiz, nefret eden, suçlu ve sorumlu hisseden ve yinelenen düşüncelerle ruh haliniz değişir.

Kayıp hissi. Sevmek ve sevilmekten uzaklaşır, zevk alma duygunuzu yitirirsiniz. Spor, aktivite ve tüm hobilerinizden sıkılır uzaklaşırsınız. İktidarsızlık ve cinsel dürtüde azalma görülür. Arkadaşlardan uzaklaşmaya da başlarsınız.

Uyku ve yorgunluk. Enerji eksikliği yaşanır sürekli uyumak istenir. Uyuşukluk zayıflık halsizlik gelir. Aşırı uyuma veya tam tersine uykusuzluk sorunları belirir.
Anksiyete ve sinirlilik. Sürekli endişe duyarak yaşanır. Fiziksel ve zihinsel olarak şüpheci, sinirli, gergin, ve kaygılı olursunuz. Erkekler anksiyeteye daha çok kapılır. Diğer insanları suçlayarak öne çıkma duygusu da gelişir.



İştah ve kilo. Herkeste farklı yaşanır. Kimi çok acıkır çok yer ve kilo alır. Kimi yemeden içmeden kesilir zayıflar hastalanır.
Kontrol edilemeyen duygular. Öfke patlamaları, kontrolsüz çoğu zaman sebepsiz ağlama krizleri görülebilir.
Korkutucu son gerçek ise sıkça ölümü ve intiharı düşünmek ve buna teşebbüs etmektir.
Kaynak.7gunsaglik
X