Diyette Yemek Yemenin Zamanı Önemli midir?

Kilo vermek, zayıflamak için öğünlerin zamanını ayarlamalı mıyız?

Sadece marketten alışverişi yapıp eve getirip sağlıklı yiyecekleri kafamıza göre yemek anlam ifade etmiyor. Doğru zamanda doğru gıdayı alırsak diyet yapabiliriz. Yani evet, doğru diyetin zamanlaması olur. Kaloriler halinde bir liste hazırlanır ve süresine uyarak atlamadan abartmadan tam olarak besinleri doğru zamanlarda almalıyız.

Potansiyel kalori ve kilo kaybı böyle başarılır. Metabolizma ve tokluk düzeyleri dengesi zamanlama ile önem kazanır ve işler. Vücut ağırlığı, beyin hormonları, metabolizma kontrolü ve tüm bu süreçler birbiriyle ilişki halinde işler. Gün boyunca sadece düşük kalorili beslenmek yetmez, bu yiyecekleri doğru zamanda almak gerekir.

Metabolizma böylece hızlanır iştah açılmadan kilo kaybı çabaları sonuç verir. Güne kahvaltıyla başlayın. Gereken enerjiyi gün boyu verir. Aç kalmayı önler. Su içmek kilo vermede çok mühimdir. Ana ve ara öğünlerde su için. Kan şekeri açısından 3 saatten fazla aç kalmayın. Protein dengeli yiyin. Güneş battıktan sonra bir şey yemeyin. Sağlıklı doyurucu hafif yemekler yapın.
Kaynak.7gunsaglik
X