Erkeklerin Cilt Güzelliği İçin Yapması Gerekenler

• Cildinize özel tıraş ürünlerini tercih edin.
• Günlük cilt bakımınızı yapın.
• BHA içeren salisilik ürünleri tercih edin.
• Güneş Kremi kullanın.

Tıraş için gerekli olan pek çok ürün içerisinde; alkol, sodyum, potasyum, nane, mentol hidroksit ve kâfur gibi cilt üzerinde alerjik reaksiyon oluşturacak maddeler yer almaktadır. Bunların dışında hassas ciltler için özel üretilmiş ürünleri tercih ederek güzel bir cilde sahip olabilirsiniz.
Tıraş sonrası bakım; tıraş esnasında kullandığınız ürünlere dikkat etmek bazen yetersiz gelebilir. Tıraş sonrası uygun bakım güzel ve pürüzsüz bir cilt için gereklidir. Tıraştan sonra sürülen losyonlar cildinizin kabarmasına ve kızarmasına sebep olabilir. Bu duruma meydan vermemek için tıraş sonrası alkolsüz tonikleri tercih edebilirsiniz.
Günlük yapılan tıraş cilt üzerindeki ölü tabakayı temizlediğinden ışıl ışıl ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak kaçınılmaz olacaktır.
Sivilceli veya siyah noktalı bir cilde sahipseniz; BHA içeren salisilik asitli cilt bakım ürünlerini tavsiye edebiliriz. Hassas ciltlere uyum sağlayan bu ürünleri kullanarak cildinizde bulunan sivilce ve siyah noktalardan kolayca kurtulabilirsiniz.
Güneşten korunmak, cilt sağlığı ve güzelliği için önemli bir etkendir. Tıraş sonrası hassaslaşan cilt güneşe maruz kalarak farklı şekillerde renk değişimlerine sebep olabilir. Kesinlikle güneşe çıkılacak durumlarda güneş kremleri tercih edilmelidir.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X