Daha İyi Egzersiz İçin Nefes Teknikleri

Çalışırken, spor anında egzersiz yaparken tam verim almak için derin nefes alıp vermek gerekir.

Tüm hücrelerimizin oksijene ihtiyacı vardır. Enerji gerektiren aktiviteler sırasında nefes alıp vermek işimizi kolaylaştırır, daha çok kalori yanar. Nefesinizi kontrol etmeniz yeter. Birçok türde nefes alma tekniğinden kendinize en yakın olanı mutlaka uygulayın.

Ağırlık kaldırma sırasında nefes. Yorucu ve zorlu bu aktivitede zorlanmamak nefes nefese kalmamak adına nefis alırken kaldırıp verirken indirmek gerekir. Her seferinde başa dönerek nefes alın tutun ve verin. Kan basıncı artar dolaşım artar. Çekirdek kaslarınızı sıkarak bunu yapın.

Kardiyo sırasında nefes. Nitrik osit alarak arterler rahatlar. Ritmik aktiviteyi sürdürmek adına nefes alıp verin. Odaklanın ve kan akışını hissedin. Birkaç saniye nefesinizi tutup verin. Tempolu olmanız sağlar ve kas yaralanma riskinizi azaltır.

Vücudun dengelenmesine daha kullanışlı ve yağsız olmasına katkıda bulunuyor. Gebelerde pilates, yoga ve meditasyon sırasında da önemlidir. Germe esneme turlarınızda derin derin nefes alıp vermek spordan sonraki ağrıyı önler daha iyi yağ yakar. Stresli anlarda da yine nefes egzersizleri kurtarıcıdır.
Kaynak.7gunsaglik
X