Diz İmplantı Romatoid Artrit İçin Faydalı

Romatoid artrit hastaları için diz protezi ameliyatlarının yararı bilim adamları tarafından kanıtlandı.

Ağrı ve işlev deneyleri yapıldı ve cerrahlar özel araştırma hastanelerinde çeşitli çalışmalar yaptı. Total kalça protezi cerrahisinde osteoartritte başarılı olunamamasına rağmen romatoid artrit hastalarına umut oldular. Bu hastaların ameliyat öncesinde diz kalça işlevinde sorunlar yaşadığı ve ağrılarının tavanda olduğu gözlenmiş, eklem replasmanından sonra romatologlar durumlarında düzelmeler görüldüğünü belirtmiştir. Cerrahilik duruma gelene kadar kötü olan durumun sürekli ertelenmesi tedaviye geç kalınması iyi olmasa da diz replasmanı iyi bir tedavi çözümü.

Çoğu kişide görülen yaygın bir hastalık kireçlenme. 300 bin çocukta ve her 5 yetişkinden birinde bu sorunlar görülmekte. Hatta romatoid artrit ABD’de sakat kalmanın en büyük nedeni. Osteoartrit romatoid artritin ilerlemiş hali. Eklem zarı ve çevresi iltihaplanarak durumu ciddileşir. Otoimmün bir hastalıktır. Eklemlerde aşınma ve yıpranma oluşur. Kıkırdak eklemden ayrılır. Kronik bir ağrı ve eklem yıkımı gözlenir. Romatoid artrit hastaları tedavi konusunda daha geç hareket etmekte.

Osteoartritte genelde ameliyat seçimi kullanılmakta. Eklem protezi ameliyatı sonrası durumu kötüleşen vakalar da olabiliyor. Ağrı ve işlev bozukluğu konusunda her iki hasta grubunda da cerrahi sonrası iyileşmeler görülmekte. Romatoid artrit hastalarına tavsiye cerrahiden önce ve sonra eklem ağrıları için ağrı kesici ilaç kullanmalarıdır. Hastalığın altında yatan kronik sebepler ortadan kaldırılır ve replasman cerrahisi başarılı geçerse iyileşme kesinlikle görülür.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X