Sıcak Çarpması Nasıl Olur Tedavisi Nedir?

Kavurucu sıcakları yaşadığımız günlerdeyiz.

Gündüz güneşin altında çalışanlar ve güneşe maruz kalanlar sıcak ve güneş çarpması riski altındadır. Sevdiklerinizi ve kendinizi güneşin yakıcı etkilerinden korumanız gerekir. Serin ve gölge yerlerde durmanız sağlığınız için iyi olacaktır. Susuz kaldığınızda sıcak çarpması daha tehlikeli olacaktır.

Şapka ve gözlük takmayı unutmayın ve elinizden su şişeniz eksik olmasın. Hastalar, çocuklar, yaşlılar ve hayvanlar için öğlen saatleri çok tehlikelidir. Mümkünse dışarı çıkmayın veya gölge yerleri tercih edin. Isı bitkinliği ve sıcak çarpması hayatı tehdit eden bir sağlık sorunudur.

Çocuk ve yaşlıları daha fazla vurur. Vücut ısıları çabuk yükselir ve geç soğur. Belirtilerinden biri sıcakta terlemenin durmasıdır acil tıbbi yardım isteyin. Açık hava etkinliğine giden çocuklarınızı iyi koruyun bol su içirin. Dışarı çıkmasından önce su içirmeye başlayın ve oyun sırasında da suyunu eksik etmeyin.

20 dakikada bir mola vermesi ve su içmesi iyi olacaktır. Basit adımlarla onları güvende tutun. Sağlıklı yetişkinler dahi açık havada kendine özen göstermelidir. Egzersizi güneş altında yapmaktan kaçının. Ağır hareketlerden kaçının bol su için. Hayvanlarınızı da açık havada çok tutmayın gölgede dinlendirin bol su verin
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X