Kedi Dışkısı Sağlığı Riske Atıyor

Kedi pisliğindeki parazitler potansiyel bir halk sağlığı sorunudur.

Kediler yılda ortalama 1.2 milyon ton dışkı bırakıyor. Bu atık hamileleri, bağışıklık sistemi zayıf olanı, sağlıklı kişilerde bile toksoplazmozis salgınına yol açıyor. Bulaşıcı zehirli bir parazit içeriyor. Gebeliğin ilk dönemlerinde enfekte olunabiliyor, göz ve sinir sistemlerini ağır sonuçlarla etkiliyor, doğmamış bebeklerde bu hasarlara yol açıyor.

Toksoplazma enfeksiyonuna neden oluyor. Gebeler ve bebeklerin iyi korunması uzak durması önemlidir. Şizofreni, obsesif kompulsif bozukluk, romatiod artrit ve beyin kanseri bebeklik çapında dışkıdan etkilenen çocuklarda okul çağında ortaya çıkmaktadır. Kedi dışkısına bulaşan şeylere temas uzun süreli hastalıkların nedeni.

Bahçe ve açık alanlarda çocukları yalnız bırakmayın ve temiz yerlerde oynamalarını sağlayın. Metre kare başına 400den fazla kedi pisliği olabilir. Tek bir olgunlaşmamış dişi hücresi dahi enfeksiyona neden olmaktadır. Enfekte olan kuş, fare ve küçük hayvanları yiyen kediler veya bu hayvanlar ile de temas edilmemelidir.

Açıktaki kediler bu risktedir, ev kedilerinde risk yoktur. Kediniz ya da komşunun kedisi dışarıda kalırsa çöp kutularını ve kum havuzunu kapalı tutun. Bahçede eldiven giyin. Küçük çocukları koruyun. Hamileler mecburen temas ederse mutlaka test yaptırsınlar. Antikor testi için pozitif veya negatif sonuç veren testler uygundur.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X