Depresyonla Savaşmak İçin Ücretsiz Stratejiler

Ekonomik ve sosyal nedenlerle sıkışmış hissederiz ve depresif olmaya başlarız. Para harcamadan kendi başımıza depresyonla başa çıkmamız mümkün.

Sağlık sigortanız yoksa para harcamadan depresyonu kolayca önleyebilirsiniz. Bazı stratejiler geliştirmek ve yaşam tarzı değişikliklerine gitmek gerekir. En önemli ve basit adım, kendinizi hiçbir şey için suçlamayın. Suçluluk ve yetersizlik duyguları ana düşmanlardır bundan kaçının. Her şeyi akışına bırakın, üzülmeyin. Sabırlı olun her şey güzel olacak. Sır olarak bunu içinizde yaşamayın, dostlarınızla duygularınızı paylaşın, iyi gelir.

Destek verecek birileri mutlaka çıkar. Düzenli egzersiz yapın depresyona iyi gelir. Depresyon, algıları ve yargıları etkiler. Önemli kararlar verecekseniz bu noktada vermeyin. Genel sağlık durumunuzu kötüleştirmesine izin vermeyin. Günlük rutininizi etkilemesine de izin vermeyin. İşlerinizi hobilerinizi aksatmayın, aklınızı oyalayan şeylere yönelin. Kesinlikle sağlıklı beslenmek de depresyonla savaşır.

Tam tahıllar, meyve sebzeler, proteinli az yağlı gıdalar tüketin. Omega 3 ve balık yiyin. Depresyon ilacıyla birlikte alkol kullanmayın. Alkol zaman içinde kötü hissettirir. İyi uyumaya özen gösterin. Çok geç yatmayın. Geç saatlere kadar çalışmayın. İşte ve evde karmaşık hissetmemek adına plan programlı listeler hazırlayın.
Kaynak.7gunsaglik
X