Kanserden Koruyucu Besinler

Bugün herkesin bildiği üzere kansere nedenlerinin en önde gelenlerinden biri de beslenme ile alakalıdır.

Bu nedenle vücudumuzdaki hücrelerin yapısının bozulmasını önlemek ve kanserden korunmak için sağlık değeri yüksek besinler tüketmek son derece önemlidir. Bu besinlerden önemli olanlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Limon: Adeta kansere karşı yaratılmış mucizevi bir meyvedir. Kanser hücrelerinin oluşup çoğalmasını önlemede büyük etkisi vardır.

Fıstık: Araştırmalar, E vitamini yönünden zengin olan besinlerle beslenmenin karaciğer, akciğer, kolon kanserlerine karşı koruyucu etkilerinin olduğunu göstermektedir. Fıstık ve fıstık ezmesi bu anlamda en çok önerilen gıdalardandır. Greyfurt: C vitamini bir antioksidandır ve kanseri meydana getiren nitrojen bileşiminkn oluşumunu engellemektedir. C vitamini greyfurt, portakal, mandalina, dolmalık biber gibi birçok sebze ve meyvede kolayca bulunabilmektedir. Yoğun C vitamini içeren besinlerle beslenmek mide, kolon, idrar kesesi, serviks ve göğüs kanserine karşı koruyucu etki üstlenmektedir.

Alabalık: D vitamininin düşük olması özellikle göğüs ve kuram kanserine kapı açmaktadır. Malesef duamız çok d vitamini içeren çok az sayıda besin bulunmaktadır. Bunlardan biri de alabalıktır.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X