Tip 2 Diyabet İle İlgili Gerçekler

Neredeyse 3 kişiden 1’inde artık tip 2 diyabet var. Bu kronik duruma karşı karbonhidrat kullanımı vücudun yeteneğini kısıtlıyor.

Sonucunda yüksek kan şekeri oluşur. Zamanla, bu aşırı şeker kalp hastalığı, görme, sinir ve organ hasarı kaybı ve diğer ciddi durumlar için riski yükseltir. Belirtileri şunlardır; susuzluk hissi, baş ağrısı, enfeksiyon ve yaralar, cinsel işlev bozukluğu, bulanık görme ve yorgunluktur.

Karbonhidrat ve şeker alımıyla diyabet kötüleşeceğinden bu gibi beslenme düzenlemelerine gitmemiz gerek. protein alınmalı, kalori kesilmelidir. Rutin egzersiz yapılmalı en azından yürüyüş yapılmalıdır. Aktif olmak yağ oranıyla birlikte diyabet riskini ve ilerlemesini de önler. Stresi azaltmak da tansiyona, diyabete ve birçok hastalığa iyi gelir.

Doktorunuzla beraber en uygun rahatlama tekniğinizi bulun. Pankreas hücrelerinin şeker ve insülin üretiminin işleyişi açısından insülin alımı da önemlidir. Bunun hapı veya iğnesi olur. Diyabet, damarlara, böbreğe, gözlere, sinirlere, ayaklara da sakıncalıdır. Doktorunuzla görüşüp size en uygun tedaviyi belirleyin ve hemen işe koyulun..Kaynak.7gunsaglik.com,
X