Soğuk Algınlığı ve Grip Sezonunu Nasıl Atlatırız?

Ellerinizi iyice yıkayın. Kirli eller hastalığın başlaması için yeterlidir. Parmaklardan ağıza ve göze mikroplar yayılır.

Sıkça su ve sabunla ellerinizi yıkayın. Mevsiminden önce grip aşısı olun. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve hastalar aşı olmalı. Hamileler de doktor kontrolünde aşılanmalı. Ağrı kesiciler, grip ilaçları, bitkiler, sabun ve antibakteriyel temizlik ürünlerini önceden dolabınızda stoklayın. Termometre, derece, hazır çay ve çorbaları doğal olanlarından depolayın.

Belirtileri de izleyin fakat doktora da mutlaka gidin. Burun akıntısı veya tıkanıklığı bile olsa hastalanmış olabilirsiniz. Ateş, ağrılar, yorgunluk ve grip belirtileri ile başlar. Doğru ilacı kullandığınızdan emin olun. Eczacınıza ya da doktorunuza danışın. Antibiyotikleri kafanıza göre kullanmayın hatta bunlar en son çaredir. Hastaysanız dışarı çıkmadan sıcak evinizde dinlenin.

Virüslerle hareket ederek baş edemezsiniz. İstirahat ve beslenmeyle üstesinden gelin. Bol sıvı ve C vitamini tüketin. Öksürük şurubu veya ılık bal için. Ekinezya, mürver ve C vitaminli otlar ve karışımlar da gribe karşı etkilidir. Et suyu, su, meyve suyu gibi sıvı gıdalar tüketin. Sıcak çorba ve ıhlamur iyi gelecektir. Tıkanıklığı çözer, solunumu rahatlatır.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X