Hipoglisemi Ve Diyabet Hakkında Bilmedikleriniz

Vücudumuzda yeterli sayıda glikoz yani şeker olmadığı zaman hücreler yakıt olarak kullanmak üzere çaresiz kalır, hipoglizemi yani kandaki düşük şeker oranı hastalığı ortaya çıkar. Farklı faktörleri ve nedenleri de olabilir. Kullanılan ilaçlar ve yanlış beslenme de hipoglisemi sebebidir.
Hipoglisemi Belirtileri
Çoğu kişide kan şekeri değeri 70 mg/dl dir. Daha düşük olduğunda bu durum ortaya çıkar. Diyabetli kişilerde hipoglisemi belirtileri farklı olabilir:
Karışıklık
Baş dönmesi
Şüphecilik
Açlık
Baş ağrısı
Sinirlilik
Kalp ritminde bozukluk
Soluk cilt
Terleme
Titreme
Zayıflık
Kaygı.
Tedavi edilmezse daha ciddi olan şu belirtiler ortaya çıkacaktır:
Baş ağrısı
Sinirli hissetmek
Zayıf koordinasyon
Konsantrasyon eksikliği
Ağız ve dide uyuşma
Kabuslar ya da kötü rüyalar
Koma.
Diyabet ilaçları hipoglisemiyle bağlıdır. Ağızdan alınan ilaçlar düşük kan şekerine neden olabilir. Bunlar, sülfonilüreler, meglitinitler, alfa-glukozidaz inhibitörleri, biguanidler ve thiazolidinedionlardır. Düşük kan şekerine neden olabilen diğer diyabet ilaçları şunlardır: glimepirid (Amaryl), Nateglinid (Starlix), Prandin (replaglinide) ve sitagliptin (Januvia). Alkol ve aspirin de diğer etkenlerdir.
Karbonhidrat fazla tüketilirse kan şekeri yine düşer. Basit şeker alımı düşürülmelidir.
Karbonhidrat tüketimini azaltın. Eczaneden glukoz tabletleri alabilirsiniz. Şekersiz sakız çiğneyin. Yarım bardak meyve suyu için. 1 su bardağı yağsız süt için. Yarım bardak şekersiz bir içecek için. 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı sofra şekeri ve mısır şurubu tüketin.
Kan şekerinizi düzenli olarak ölçün. Normal seviyeye gelene dek bunları uygulayın. Çok fazla aç kalmayın, sıvı bolca tüketin. Peynirli kraker ve fıstık ezmesi aralarda idealdir..Kaynak.7gunsaglik.com,
X