Anoreksiya Gebeliği Engellemeye Çözüm Değil

Anoreksiya nevroza hastası kadınlarda adet dönemleri ya düzenli olmuyor ya da bazıları hiç adet görmüyor, bu yüzden de hamile kalamıyorlar. Yalnız bir yeme problemi olan anoreksiya gebeliği tamamen önlemiyor. Düzenli adet görmüyor olsanız ya da adetleriniz kesilse bile gebe kalma riskiniz hala sürüyor.

Bu konuda doktorlara ve diğer sağlık görevlilerine danışabilir, gerekli bilgiyi edinebilirsiniz. Bilgi edinme ve tedavi sırasında doktorunuza ailenizdeki yeme bozuklukları geçmişinizden de bahsetmelisiniz. Ayrıca doğum öncesi kontollerinde yeme bozuklukları ve ailenizin beslenme geçmişinin bile etkilerini görebilirsiniz.

Amerika’da yapılan araştırmaya göre, anoreksik kadınlarda gebe kalma ve doğurma yaşı, normal gebeliklere göre daha düşük ve yine anoreksik kadınlarda çocuk aldırma bu rahatsızlığı yaşamayanlara kıyasla daha sıklıkla görülüyor. Yani, anoreksiya gebe kalmaya hiçbir zaman engel değil. Kulaktan dolma bilgilerle, kilo vermeye çalışarak, vücuda ihtiyaç duyduğu besinleri göndermeyerek adet dönemleriniz üstünde oynayabileceğiniz doğru. Ancak bu durum daha kötü sonuçlar yaratabiliyor ve siz bu sırada sağlığınızla da oynuyorsunuz. En iyisi adet dönemlerinizi düzenli bir şekilde yaşamak, hatta bu dönemlerde oluşan düzensizlikleri ciddiye alıp, doktorunuza başvurmak, çözümler aramaktır.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X