Bağışıklık Sisteminiz Hakkında Gerçekler ve

Bağışıklık sistemi vücudu enfeksiyondan korur. Onu desteklemek bize avantaj sağlar. Özellikle soğuk algınlığı ve gripten bizi korur.

Bakteri ve virüslerle beyaz kan hücreleriyle savaşır. Bağışıklığımızla ilgili gerçek ve efsaneler nelerdir?

Gerçekler.
Meyve ve sebze tüketmek bağışıklık sistemini korur. Bu insanlar daha az hastalanır, bakteri ve virüslere karşı daha dayanıklıdır.
Pozitif olmak bağışıklığı destekler. İyi bir görünüm, iyi ve güzel düşünceler, olumlu yaşanan olaylar bizi dış etkenlerden korur.
Öksürük gibi dış etkenlerden yayılan mikroplara karşı kendimizi korumalıyız. Biri hapşırıp öksürürken ortamdan uzaklaşmak veya yüzümüzü kapamak da yine bağışıklığı korur.
Annenin bebeğini emzirmesi, bağışıklığını destekleyen en önemli faktördür.

Yanlışlar.
Uykunun bağışıkla ilgisi yoktur düşüncesi tamamen yanlıştır. Yetersiz uyku kişinin bağışıklığını savunmasız bırakır. Herkes kendi ihtiyacına uygun olan uyku miktarında uykusunu almalıdır. Kestirmek de yetmez. İyi bir gece uykusu şarttır.
Takviyeler daha çabuk iyileşmemizi sağlar düşüncesi de yanlıştır. Aynı şekilde çocukların bağışıklığı için vitamin almaları da çok büyük bir etkiye sahip değildir.
Egzersizin yararı olmadığı söylenir. Oysa egzersiz yaparak sağlıklı ve aktif kalırız ki bağışıklık sistemimiz dış etkenlerle kolayca savaşabilsin.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X