Beslenmemizi Bozan ve Suistimal Eden Gıdalar

Sezar salatası. Sağlıklı olduğunu düşünüyoruz, ama küçük sinsi noktalarıyla beslenmemizi bozabilir.

Küçük bir kasesinde 300-400 kalori ve 30 gram yağ bulunur. Sadece bir iki kaşık yiyin parmesan peyniri rendeleyerek tüketin. Mayonez kullanmayın.

Enerji barları. Birçoğu 500 kalori civarıdır. Geliştirilmiş gofret şeklindedir. 3 ısırıkta biter ve tatmin dahi etmez. Lifli, 200 kaloriden fazla olmayan ve protein miktarı yüksek olanı tercih edin.

Şekersiz içecek ikilemi. Yapay tatlandırılmış içecekler mesela kola zero denilen diyet kolalar ile kalorili yiyecekler söyleriz bunu dengeler sanırız. Toplam kalori alımına dikkat ederek tüketin.

%2 süt sorunu. Tam yağlı bir sütten daha fazla yağ içerir bu nedenle bu şekilde belirtilen süt ve sütle yapılan latte gibi kahveleri tercih etmeyin.

Düşük yağlı yoğurt. Protein ve kalsiyum açısından zengin olsa da şok edici miktarda ilave şeker oranı da vardır. Meyveli yoğurtlar ekstra tatlandırıcılıdır. Şekeri 20 gram altında kalorisi 130’un altında olanları seçin.

Buzlu çay. Şeker veya tatlandırıcı ilaveli kafeinli bu çaylar antioksidan etkisini de kaybediyor. Kendiniz evde tatlı buzlu çay yapabilirsiniz. Bitki ve meyveleri demleyin soğutun buz atın ve tarçınla tatlandırın.

Tuzlu soslar. Karışık salatalarda özellikle etli olanlarda arada kaynayan sosları fark edin. Turp, biber, salatalık ve taze sebzelerde tuz azdır. Konserveden uzak durun.

Krakerler. Tam tahıllı veya kepekli de dense, buğday veya rafine beyaz un kullanılır. Az yağlı fıstık, fıstık ezmesi ya da gevrek bir ekmek ile açlığınızı bastırın.
Kaynak.7gunsaglik
X