Kalorileri Yakmanın Etkili Yolları

Kilo vermek ve formda kalmak için gün içinde aldığınız kalorileri yakmanız gerekir. Kilo vermek için tükettiğinizden daha fazla kaloriyi; kilonuzu korumak için de aldığınız kalori miktarını yakmalısınız. Kalori yakımını daha etkili bir hale getirmek için ayrıca aşağıdaki yolları da uygulamalısınız:

1. Haftada 4 ya da 6 kez en az 20 dakika kardiyovasküler egzersiz yapın.
2. Ağırlık kaldırın. Kas kütleniz ne kadar fazlaysa o kadar fazla kalori yakarsınız. Bunun nedeni kasların yağlardan daha fazla kaloriye ihtiyaç duymasıdır. Haftada 2 ya da 4 kez ağırlık kaldırın.
3. Günlük egzersizinizi 2 aşamaya bölün. Egzersizden sonra vücudunuz daha yüksek bir seviyede kalori yakar. Eğer günde 2 aşamalı egzersiz yaparsanız, kalori yakma seviyenizi 2 katına çıkarabilirsiniz.
4. Egzersiz aralarında ara idmanlar yapın. Sabit bir hızda 30 dakika yürüyüş yapmak yerine yürüyüş aralarına kısa ve hızlı tempoda yürüyüşler ekleyin.
5. Protein tüketimini artırın. Protein kas oluşumuna yardımcı olur. Bu da metabolizmanızı hızlandırmanıza dolayısıyla da daha fazla kalorinin yakılmasına yardımcı olur.
6. Kahvaltı yapın. Sabah kalktığınızda metabolik hızınız en yavaş seviyededir. Kahvaltı yaptığınızda, metabolizmanız yüksek bir şekilde hızlanır.
7. Gün boyunca küçük öğünler yiyin. Her yemek yediğinizde, vücudunuzu uyandırır ve onu hazma hazır hale getirirsiniz. 3 büyük öğün yerine daha küçük öğünler yerseniz, metabolizmanızı daha fazla harekete geçirirsiniz. Bu da daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olur. Öğünlerinizin sayısını artırdığınızda aynı kalori miktarını almaya dikkat edin. Öğünlerinizin sayısını artırarak daha fazla kalori almamalı, sadece aynı miktarı küçük porsiyonlarla almalısınız.
8. Su için. Vücudunuz susuz kalırsa, kalori yakılması da yavaşlar. Günde en az 2 litre su içmeye çalışın (eğer egzersiz yapıyorsanız daha fazla içmelisiniz).
9. Bol sebze ve meyve yiyin. İşlenmiş gıdalardan uzak durmalısınız, çünkü bu gıdalarda bol miktarda saklı yağ ve şeker bulunmaktadır.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X