Vücudunuz Kronik Olarak Susuz Mu Kalıyor?

İster inanın ister inanmayın birçoğumuzun vücudu kronik olarak susuz kalmaktadır. Vücudumuz kronik susuzluğa zaman içerisinde alıştığı için susuzluğa karşı gösterdiğimiz tepkiler azalır ve daha nadir olarak su içme gereksinimi duyarız. Bu durum zaman içerisinde önemli bir sorun haline gelebilir.

Vücudumuzdaki sıvılardan en önemlisi kandır. Kan besin değerlerinin, oksijenin ve vücut için gerekli maddelerin atardamarlar yolu ile dokulara ulaşmasını sağlar. Aynı kan karbon dioksit ve atıkları da taşımaktadır. Peki, bu noktada suyun önemi nedir? Su kan hacminin yaklaşık olarak %83’ünü oluşturmaktadır. Bu nedenle susuzluk genel sağlığınız için önemli bir tehlike olabilir. Vücudunuzun susuz işlemeye çalışması bir arabanın benzinsiz çalışmasına benzer.

Kronik susuzluğun çözümü oldukça basittir: Düzenli olarak su tüketmek. Bununla birlikte suyun hangi kaynaklardan geldiği de önemlidir. Şişe su sağlıklı su tüketmenin bir yolu iken filtreli musluk suları da oldukça sağlıklıdır. Evinize bir su filtreleme aleti alarak musluk suyunu güveli bir şekilde tüketebilirsiniz. Musluk suları filtreleme yöntemi sayesinde karbon filtreler ile temizlenir ve en sağlıklı su tüketme yollarından bir tanesidir. Eğer suyunuzun sizin için hala güvenli olmadığını düşünüyorsanız şişe su tüketebilirsiniz.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X