Stres Azaltan 10 Rahatlama Tekniği

1. Meditasyon. Vücudunuzun rahatsız bir pozisyonda şekilde şekle girip rahatsız olacağınızı düşünmeyin.

Meditasyon sadece bu şekilsel haliyle var olmaz. Yüzme, yürüme, resim yapma, örgü örme gibi dikkatinizi başka bir yöne veren eylemler de meditasyondur. Akıl boşaltma işlemidir. İşinizden ilişkilerinizden biraz uzaklaşmak düşüncelere bir süre ara vermektir. Gün içinde 5-10 dk deneyin ve stres seviyenizi düşürün.

2. Kendinizi Rahatken Çizin. Huzurlu bir anınızı görselleştirin. Video, fotoğraf ya da resim yaparak o anınızı ölümsüzleştirin. Sevdiğinizi giysiyi de giyin. Favori tatil beldesindeymişsiniz gibi resminizi yapın. Sakinlik duygusu yaratır ve aklınızdan stresi alır. Renk, yer ve sesi bile düşünün. Dokunuş ve hisleri içinizde duyun.

3. Derin nefes alın. Derinden nefes alıp yavaşça verin. Gerginliği atar rahatlatır. Havayı burundan alın karna doldurun ağızdan verin. 10 kez tekrarlayın.

4. Etrafınıza bakın. Günlük hayatta fark etmediğiniz şeylere dikkat edin. Etrafınızı inceleyin. Çocuk gibi merak edin. Her seferinde bir şeye odaklanın ve aklınızı ona verin. Kalıcı gevşeme verir depresyon ve anksiyeteden korur. Yakın çevrenizden başlayın. Deniz, havuz, ağaçlara odaklanın.

5. Sıcak çay için. Yeşil çay tabii ki. Sağlık ve güzellik sunar. Kahve ise stres hormonu kortizol seviyesini yükseltir. Papatya çayı zihni yatıştırır stresi azaltır. Siyah çay da etkilidir.

6. Biraz sevgi gösterin. Evcil hayvan, arkadaş ya da aileden birine sıkıca sarılın. Sevginizi birine gösterin. Onlarla güzel duygularınızı paylaşın ve gevşeyin. Sosyal etkileşim ve güzel şeyleri paylaşmak size harika gelecek.

7. Kendinize masaj yapın. Gergin kaslara yorgun vücuda hafif bir masaj iyi gelir. Ellerinizi omuz ve boyna yerleştirin. Parmaklarınızı avuç içinde sıkın. Omuzları ovun ve rahatlatın. Kol etrafını dolaşın. Parmaklarla kasları sıkın. Kollara uygulayın.

8. Mola zamanı. Yatmak, uzanmak, beklemek ya da ara vermek. Sinirli anlarda ya da günün rutin mola süresinde mutlaka dilediğinizi yapın ve oradan uzaklaşın. Yer değiştirin. Derin nefes alın. Sessiz olun ve aklınızı boşaltın.

9. Müzik. Sevdiğiniz bir parçayı dinleyin ve notalarını duyun. Klasik müzik strese bire birdir. Sakinleştirici ilaçlarla eş değerdir.

10. Mola. 30 saniyeliğine kalp atışlarınızı dinleyin. Kalp ve zihni olumlu düşüncelerle doldurun. Güzel şeyleri gözünüzün önüne getirin. Tatil anları, güzel hatıralar, sevdiklerinizi düşünün. Huzurla ve mutlulukla rahatlayın.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X