Çocuklarınızı Grip Döneminden Korumanın 5 Yolu

Grip sezonuna girdik, özellikle bağışıklığı zayıf olan çocukları bu hastalıklardan nasıl koruyabiliriz işte 5 yöntem.

1. Bu mevsimde erkenden grip aşısı yaptırın. Hastalık kontrol ve önleme merkezleri grip aşısı hakkında uyarıyor. %62 etkili olan grip aşısını çocuğunuza yaptırın. Hastalığı ve belirtilerini yol açabileceği durumları önlüyor. Süresini kısaltıyor.

2. Mikroplar hakkında bilinçlendirin. Sosyal ortamlarda en çok da okullarda bir öksürük ve hapşırıkla yakın temasla mikroplar hemen bulaşır. Çocukları bu konuda uyarın. 6 metre uzaklık idealdir. Ağız ve burun özellikle korunmalıdır. Ev ortamını ve kullandığı tüm giyecek, oyuncak, yatak, bilgisayar ve benzeri şeylerin temizliğine dikkat edin.

3. Ortak paylaşılan yüzeyler ve nesneler mikrop yayıyor. El yıkama alışkanlığı edinmesini sağlayın. En az 20 saniye boyunca sabun ve suyla el yıkamasını sağlayın. Grip virüsleri 8 saat kadar bir ortamda yaşayabilir.

4. Sağlıklı kalın. Siz de kendinize dikkat edin. Grip bulaşıcıdır. Sebze meyve ağırlıklı sağlıklı beslenin. Dinlenmeye uykuya özen gösterin ve çocuğunuza özen gösterin. Fiziksel aktivitede birlikte bulunun. 10 saat uyumasına özen gösterin. Bol sıvı alın.

5. Grip olan çocuğunuzun hastalık belirtilerini gidermeye çalışın onu rahat ettirin. Evde dinlendirin ilaçlarını düzenli içirin bol sıvı verin. Öksürük ve tıkanmalar için ılık bal içirin, göğüs kremleri sürün buharlaştırıcı tuzlu suyu buruna sürün. Kötüleşen ateş ve öksürük durumlarında acilen doktora götürün ve önerilen ilaçları ona verin.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X