Erkekler dikkat Prostat Kanserine Yeni Umut

Burç FM’de Cengiz Tan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık Programına konuk olan Haydarpaşa Numune Hastanesi’nden Üroloji Uzmanı Doç.Dr. Cevdet Kaya ” Prostat kanserine karşı koruyucu hekimlik ve erken tanı çok önemli ” dedi.

Prostat kanserinin erkeklerde en sık görülen kanserlerin başında geldiğini belirten Doç.Dr. Kaya ”Dünyada prostat kanserine karşı koruyucu hekimlik konusunda çok büyük çalışmalar yapılıyor” dedi.

Prostat kanserini önleme açısından erken tanının yanı sıra koruyucu hekimliğin önemine değinen Kaya, erkeklerin bazı önlemler alabileceklerini söyledi.

Doç.Dr. Cevdet Kaya prostat kanserine karşı sebze ve meyve ağırlıklıyapmalarını günde bir defa Selenyum ve E Vitamini tabletleri kullanmalarını, yeşil çay içmelerini, sarımsak ve pişmiş domates tüketmelerini söyledi. Obez erkeklerin prostat kanseri olma olasılığının yüksek olduğunu belirten Kaya, yağlı ve kalorisi yüksek besinlerden uzak durmalarını ve haftada en az 2 gün spor yapmalarını ifade etti.

Prostat kanseri için bilinen en büyük risk faktörünün kalıtım olduğunu söyleyen Kaya ”Yemek alışkanlıkları, cinsel alışkanlıklar, alkol tüketimi, ultraviyole ışınlara maruz kalmak ve mesleki etkenler prostat kanseri oluşma sürecini etkilemekte” dedi. Öte yandan erken teşhisin öneminede değinen Kaya” 50 yaşına gelmiş her erkek senede bir sefer mutlaka üroloji uzmanı tarafından muayene olmalı” ifadesini kullandı.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X