Sonbahar İçin En İyi 15 Besin

Elma. Çiğ ya da pişmiş elmada tatmin edici lezzet ve sağlık değerleri var. Doyurucu ve cilde faydalı. Antioksidan, 4 gram da lif içeriyor, vitaminleri de cabası.

Brüksel lahanası. Hafif ve acı bir tat. Balsamik sirke veya soslarla hazırlanabilir. K vitamini, folat ve demir kaynağıdır.
Beyaz havuç. Ceviz lezzetinde açık renkli havuç türüdür. Pirinç ve patatesle kullanılabilir. Çorba ve soslarda püre halinde kullanılabilir. Potasyum ve lif kaynağıdır.
Armut. Tatlı ve sulu bir meyvedir. Haşlaması da lezzetlidir. C vitamini, bakır, 4 gram da lif içerir.

Şalgam. Lahana benzeri bir tür sebzedir güveçte kullanılabilir. Şalgam, havuç, zencefil, bal, limon karışımı kızartıla da bilir. Lif ve C vitamini içerir.
Karnabahar. Buğulaması, püresi, çorbası veya yemeği yapılabilir. Kanseri önleyici bileşikleri içerdiği gibi kolesterolü düşürmeye yardımcıdır ve C vitamini deposudur.
Kabak. Tarçın ve zencefille tatlandırılabilir. Omega 3 yağ asitleri ve A vitamini kaynağıdır.

Balkabağı. Tatlı ve nemli dokusuyla tatlı ve yemeklerde kullanılır. Potasyum, lif ve B vitamini içerir.
Tatlı patates. A vitamini, demir kaynağıdır ve iyi bir iltihap gidericidir.
Turp. A, C, K vitaminleri ve folat içerir.

Nar. Bu ekşi meyve antioksidan deposudur. Suyu içilebilir. Kırmızı şaraptan daha yüksek besin değerlerine sahiptir. C vitamini ve folik asit içerir.
Hurma. İyi yağlar, lif ve potasyum içerir.
Kivi. C vitamini, potasyum ve bakır kaynağıdır.

Greyfurt. Narenciyelerin en faydalısıdır, antioksidan, C vitamini, likopen ve kolesterol düşürücü pektin içerir.
Mandalina. C vitamini ve beta karoten içerirz
Kaynak.7gunsaglik
X