El ve Ayakta Oluşan Krampların Nedenleri

El ve ayak krampları istemsiz kas kasılmalarıdır. Aniden oluşur ve oldukça fazla acı verirler. Kasılan kas, deri altında gözle görülür şekilde şişer ve dokunduğunuzda canınız yanar.

El ve ayak krampları fazla yorulmaktan meydana gelir. El ve ayakları uzun süre ters bir pozisyonda tutmak el ve ayakların gerilmesine neden olur. Örneğin; kalemi parmaklarınızla uzun süre sıkmanız kramp oluşmasına neden olur. Kasları aşırı yormak da krampa neden olur. Kasılan el ve ayaklarınızı yavaş ve nazik bir şekilde esnetmek kaslarınızı gevşetmek için en iyi yoldur.

Eğer kalsiyum ve magnezyum değerleriniz düşükse kramp oluşabilir. D vitamini eksikliği de el ve ayaklarınızda kas kasılmalarına neden olabilir. Ayrıca böbrek yetmezliği, tiroit yetersizliği ve tetani ( kalsiyum yetersizliğinden doğan kasılma) gibi hastalıklar da kas kasılmasına yol açabilir. Parkinson hastalığı, Huntington hastalığı ve doku sertleşmesi de el ve ayak kramplarına neden olabilir.

El ve ayakta oluşan kramplar, bazı ilaçların yan etkisi sonucu da oluşabilir. Alkol tüketimi de krampla bağlantılıdır. Eğer hamile iseniz bu krampları sıkça yaşayabilirsiniz.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X