Meşrubatlardaki Karbonat Miktarı

Karbonatlı su içeriği olan karbonlaşma, sodada asit ve köpürme etkisini yaratan içeriktir. Sodalar ya karbonatlı su ya da katı karbondioksit ile elde edilir; fakat her sodada aynı karbonlaşma miktarı bulunmaz.

Sodanın kapağı açıldığında karbonat baloncukları yüzeye doğru çıkar ve patlar. Tüm baloncuklar patladığında, sodanın karbonlaşması biter.

Hangi sodada daha fazla karbonlaşma miktarı olduğunu anlamak için içindekileri okumak yeterlidir. Birçok sodanın temel içeriği karbonatlı sudur; fakat eğer sodanın esas içeriği karbonatlı su değilse bu onun daha az karbonlaşma miktarına sahip olduğunu gösterir.

Hangi sodanın daha fazla karbonlaşma miktarına sahip olduğunu anlamak için iki ya da daha fazla sodayı aynı açmanız gerekir. Açtıktan sonra hangisinin köpürdükten sonra daha çabuk düzleştiğini tespit edin. En çabuk düzleşen soda en az karbonat miktarını içeren sodadır.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...