Kadınlarda Kısırlık Testi Ve Teşhisi

Makul bir süre içerisinde hamile kalmayı başaramadıysanız, daha geniş çaplı değerlendirme ve kısırlık tedavisi için doktorunuzdan yardım isteyin.

Doğurganlık testleri şunlardır:

Yumurtlama testi: Yumurtlamanın ardından üretilen progesteron hormonu için uygulanan kan testi yumurtladığınızı belgeler. Bu testi evde de yapabilirsiniz.

Histerosalpengografi: Bu test ile, doktorunuz rahim boşluğunuzun büyüklüğünü ve şeklini değerlendirir ve dölyatağı tüplerinin açık olup olmadığını kontrol eder. Doktorunuz rahime bir sıvı enjekte eder ve rahim boşluğunun normal olup olmadığını ve sıvının rahim ile dölyatağı yumurtalarına ulaşıp ulaşmadığını tespit etmek için röntgen çeker.

Laparoskopi: Genellikle genel anestezi ile uygulanabilen laparoskopi testi ile doktorunuz yumurtalık, dölyatağı tüpleri ve rahimdeki yara izlerini, tıkanmaları ve düzensizlikleri görebilir.

Yumurtalık rezervi testi: Yumurta üretiminde azalma riski olan kadınlar adet döngüsünün belirli günlerinde uygulanan bu tür kan ve görüntüleme testlerini yaptırabilirler. Bu testler arasında adet döngüsünün üçüncü günü uygulanan yumurtalık uyarıcı hormon yoğunluk testi, östrojen seviyesini belirlemek için kan testinden önce veya sonra uygulanan ve 5 dozluk yumurtalık uyarıcı ilaç (klomifen sitrat) içeren klomifen sitrat challenge testi, yumurtalık hacmini veya folikül hücre sayısını tespit etmek amacıyla yapılan yumurtalık ultrasonu ve yumurtalık rezervlerindeki diğer belirtileri saptamak için uygulanan kan testleri yer alır.

Hormon testleri: Yumurtalık uyarıcı ve prolaktin gibi bazı hormonlar test edilmesi teşhis edilemeyen sağlık sorunlarının doğurganlığı etkileyip etkilemediğini tespit edebilir.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X