Burun Alerjisi Nedir, Nedenleri ve Çareleri

Gün içinde göremediğimiz binlerce toz akarı, küf ve mikroplar bir şekilde evimize ve bize geliyor.

Ev içinde ayakkabıyla girmeyi yasaklayın. Dışarıdaki milyonlarca pislik kapının önündeki paspasta kalsın. Kolay temizlenen kauçuk bir paspas seçin. Ayakkabıları evin dışında bırakın.
Havayı HEPA filtresi ile temizleyin. Yüksek verimli partikül filtresi teknolojisi denilen HEPA havadaki küçük parçacıkları yani alerjenleri %99 oranında yakalıyor. Portatif masa tipi alınabilir. Hayvan dışkısı tüyü ve polenler için idealdir. Beyaz eşya sanayicileri tarafından test edilmiştir. Oda metrekaresinin 2/3 ü kapasitede olmalıdır. Elektronik hava temizleme için filtre ve fanlar mevcut.

Taşınabilir veya tavana monteli bir filtre edinin. Burnunuzun değdiği yerleri özellikle temizleyin. Havlu, sabun, banyo ve yatak odası gereçleri. Eşyalarınızı steril ortamda tutun sıcak suda iyice yıkayın. Lavaboyu sıcak tuzlu suyla ovun. Alerji ilaçları kullanılabilir. Göz damları, hap veya burun spreyleri ile burun alerjisine son verin. Hapşırma, gözde sulanma ve burun akıntısı önlenebilir.

Tüysüz pamuklu kumaştan anti alerjik yastık çarşaf ve yatak örtüsü kullanın. Madde geçirmeye bir yatak kaplaması kullanın. Mikrofiber toz bezleri ile temizlik yapın. Koruyucu eldiven ve maske edinin ve temizlik sırasında ya da yabancı ortamlarda kullanın. Süpürgelerde HEPA vakumlar kullanın. Umulmadık dip köşe her yeri iyice makineyle temizleyin. Evcil hayvan bölgeleri daha titiz temizlenmelidir. Toz ve mikroplar en çok onları sever. Yıkanabilen oyuncakları evinize alın.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X