Asla Önlenemeyecek Diyabet Belirtileri

Glikoz düzeyleri ve kan şekeri ölçümü düzenli olarak yaptırılmalıdır. Şeker hastalığı önemli bir belirti ya da sonuç olabilir.

Kan şekeri çok düşükse sarhoş gibi olunur, bilinç kaybedilir ve halsiz düşülür. Çok aşırı düşerse beyin etkilenir. Karbonhidrat tüketimi aşağıda kalmamalıdır. Kuru meyveler, portakal suyu, çorba tüketilmelidir. Hormon, ilaç ya da iğne olarak da şeker alınabilir. Kan şekeri yüksekse aşırı idrara çıkılır. Gece uyanıp tuvalete gitme ihtiyacı duyulur. Aşırı susama görülür. Sıcak hava, tuzlu gıdalar ve aşırı egzersiz susatır. Bilinç kaybı ve baygınlık görülebilir.

Aşırı terleme, uyku problemleri, aşırı acıkma, sık ve çok miktarda idrar ihtiyacı duyma gibi belirtileri vardır. Bu belirtiler tedaviyle önlenemeyecek kadar kritiktir. Yemek yerken kilo kaybetmek, idrarla şeker yükseldiğinde su kaybı ile zayıflama görülür. Aşırı yorgun hissedilir. Glikoz ana enerji kaynağı ve düzgün kullanılamadığında enerjisiz kalırız. Hastalıklar daha yavaş iyileşir. Şeker düşünce kesik, yara ve enfeksiyonlarla zor baş edilir. Göz problemleri, kol omuz ağrısı, bulantı, huzursuzluk, çene ve göğüs ağrısı görülebilir. Belirtileri izleyin ve doktora gidip tedavi olun.
Kaynak.7gunsaglik
X