Soğuk Algınlığı ve Alerjiye Doğal Çözümler

Alerji veya soğuk algınlığında burun tıkanır. Burun yollarını açmak için içine tuzlu su verilebilir.

Mukus ve alerjenleri yıkayarak temizler. Bir kap ve tuz çözeltisi gerekiyor. Eczanelerde hazır şırınga halinde de satılmakta. Bir iki bardak ılık su koyun. 1 çay kaşığı iyotlu tuz ve az miktarda karbonat ekleyin. Enfeksiyonu önlemek için steril olan önceden kaynatılıp soğutulan suyu kullanın.

Ucu delik olan püskürtme şişesine karışımı koyup lavaboda 45 dereceyle eğilin. Bir burun deliğine karışımı döküp yan tarafa başınızı eğin. Geri eğmeyin. Emzik şeklindeki bir aparatla da yapılabilir. Otururken veya ayakta en rahatıdır. Bu arada işlem sırasında sadece burundan nefes alıp verin.

Burundan ağza gelirse tükürün yutmayın. Boğazdan kaçarsa da zarar vermez. Yavaşça kalan çözeltiyle de aynı işlemi tekrar edin. Sonra burnunuzu çalkalayıp havluyla kurulayın. Burun akıntılarını önlemek ve bakterileri kovmak için günde 1 kez bu işlemi yapın. Belirtiler 3 hafta içinde kaybolacaktır.

Bu işlem kronik sinüs belirtileri, burun alerjisi, akut sinüzit, soğuk algınlığı ve grip gibi nazal belirtileri olan kişilerde yararlıdır. Daha kolay nefes alıp vermeyi sağlar. Sıcak mevsimlerde kapalı nemli alanlarda klima kullanın. Egzoz dumanı gibi kimyasalları solumayın. Duşta da dikkatli olun. Koruyucu yastık ve örtüler kullanın.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X