İki Dil Konuşabilmek, Demans Belirtilerini Geciktirebilir

Yeni bir çalışmaya göre iki dil konuşan kişilerde demans yani bunama riski önleniyor ve geciktiriliyor.

Bir dil konuşan insanlara oranla 4 kat daha avantajlılar. Alzheimer da dahil olmak üzere 3 türde demans rahatsızlığından korunuyorlar. Beyin eğitiminde başarı sağlayan akıl ve beyin işlevlerinin ömrünü uzatan dil bilme öğrenme ve konuşma becerileri akıl sağlığı açısından oldukça önemli. Bilişsel faaliyetleri destekliyor, yaşlılık sürecindeki sorunları engelliyor veya geciktiriyor.

Erken bunamanın da en büyük düşmanı. Düşünme, düşünce ve hafıza fonksiyonlarını adeta onarıyor ve güçlendiriyor. Daha fazla kapasitede hafıza ve beyin yetenekleri ortaya çıkıyor. Dil eğitiminin plastisite etkisi olduğunu nörologlar da kabul etmekte. Zihinsel eğitim zihinsel uyarılmayı güdülüyor sosyal sorumluluk yararı olarak kabul ediliyor.

Demansı savmak adına beyni yeterli derecede uyarıyor. İki dil bilen insanlarda Alzheimer çok geç başlıyor hatta önleniyor. Beyin fonksiyonlarının zihinsel yetenekleri kalkan gibi korunuyor. Özellikle hayatı zor geçen stresle yaşayan kişilerin demans riski yüksek. Beyin damarlarında tıkanma meydana gelmesi ve yaşlılık belirtileri ortadan kalkıyor. İki ve daha fazla dil bilenler üzerindeki bu araştırmalara halen sürmekte..Kaynak.7gunsaglik.com .,
X