Zayıflığı Muhafaza Ederek Beslenmenin İpuçları

Ünlü şefler lezzetli ve sağlıklı önerileriyle nasıl zayıf kalınacağını ve kilo kontrolü yapacağımızı anlatıyor. Sağlık ve güzellik için muhteşem tüyolar..

20. DAKİKADA DURUYOR

Şef Cat Cora, 20 dakikanın doymak için yeterli olduğunu söylüyor. 20. dakikadan sonrası ya bitirmek için kendini mecbur hissetmekten ya iştahtan ya da benzeri sebeplerden kaynaklanıyor. Oysa 20. dakikada durup biraz beklendiğinde gerisinin fazla olduğunu kişi hissedebiliyor.

ABUR CUBUR YEMİYOR

Fransa’da büyüyen şef Eric Ripert, Amerika’ya taşınana kadar kimseyi sinemada mısır atıştırırken ya da kahvenin yanında donut yerken görmediğini söylüyor.

İLK LOKMA SON LOKMADAN LEZZETLİ

Ünlü şef Thomas Keller tıka basa doymayı değil hala yemek isterken durmayı bilmek gerektiğini söylüyor. Bunu da şu şekilde açıklıyor; ‘ Bir porsiyon yemeğin en zevkli kısmı ilk dört lokmadır. İlk lokmada yemeğe giriş yaparsın, ikinci lokmada tadını alırsın, üçüncü ve dördüncü lokmada lezzetten aldığın zevkin doruğuna ulaşırsın.’

HAMUR İŞLERİNDE UZMAN

Hamur işlerinde uzman ve 13 kilo vermiş bir şef olan Jacque Torres, eğer canı çok fazla baget ekmek ve peynir istiyorsa, onu yemesi gerektiğini söylüyor. Çünkü insanın istediği şey daima aklında kalır ve önce sağlıklı bir yemek yese de ardından canının istediğini yiyerek planladığının iki katını yemiş olur.

SADECE TADARAK 4 BİN KALORİ ALIYOR

Food Network’ün şefi Michael Symon günde yaklaşık 4000 kalori alıyor. Bu kalorilerin çoğu da tatmak zorunda kaldığı yiyeceklerden kaynaklanıyor. Kilo almamak içinse sürekli ne yediğini aklında tutuyor ve bir yerden aldığını başka yerden kesmeye özen gösteriyor.

SADECE SEVDİKLERİN İYİYOR

Sadece gerçekten sevdiğin şeyi yemekle, her hoşuna gideni yemek arasında büyük fark var. Meksika mutfağında uzman, ünlü Amerikalı Şef Rick Bayless, kaliteli beslenmenin yeterli olduğunu söylüyor. Gereksiz bulduğu şeylerden çokca yiyeceğine, gerçekten sevdiği bir şeyden biraz da olsa yemeyi tercih ediyor.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X