Meyveler Diyabet Riskini Ne Kadar Azaltır?

Yaban mersini, üzüm ve elma, tip 2 diyabet rahatsızlığı için düşük bir risk içeriyor.

Meyve suları ise çok şekerli olduklarından bu riski artırıyor. Meyveler içerdikleri şekerden ötürü diyabette önerilmese de bu 3 meyve riskli değil. Bu konudaki çalışmalar birbiriyle çelişmektedir. Bazılarına göre şeker içerdiğinden diyabeti tetikliyor. Bazılarına göre meyve suyu gibi tehlikeli değil ve bu 3 meyve tüketilebilir. Bazı meyveler şeker hastalığında şekeri düşürmek için özellikle yararlı.


1984’ten 2008’e kadar olan çalışmalara göre diyabet, kalp hastalığı ve kanser ve şeker hastalığı tanısı bu meyveleri tüketenlerde %7 daha az ortaya çıkmıştır. Haftada en az 2 kez yaban mersini, üzüm ve elma tüketenler bu sonuca dahildir. Meyve suyunu fazla tüketenlerde ise bu hastalıklar %21 daha fazla ortaya çıkmıştır..Kaynak.http://7gunsaglik.com .,
X