Kilo Vermek, İlişkiler Açısından Kötü Olabilir

Sağlıklı bir bedene kavuşmak ruh haline olumsuz mu yansır? Ağırlık kaybı belli bir çıtanın üstünde yaşandığında duyguları, düşünceleri ve ruh halini bozabiliyor.

İlişkilerde eksiklikler başlıyor sinirli bir ruh hali gelişebiliyor. Olumsuz iletişim, kötü cinsel yaşam ve güvensizlik gibi olumsuz yanları olabilir. Doktor kontrolünde yapılan düzenli diyet ve egzersizlerden bahsetmiyoruz. Kendi başınıza modaya uyarak yaptığını bünyenize uymayan şok diyetler aşırı sporlar sizi yıpratır ilişkilerinizi bozar.

Çünkü stresli olursunuz. North Carolina State Üniversitesi ve Texas Austin Üniversitesi’nden araştırmacılar kilo kaybı sonrası ilişkileri incelemiştir. 1 yıl gibi kısa süre içinde 20, 30 ve daha fazla kilo veren kişiler, yılların birikimini kısa sürede birden verdiğinden ruh yapıları bozulmaya başlamıştır.

Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için hem kilomuzu dengede ve normal seviyede tutmalıyız hem de ayrıca ruh sağlımızı kollamalıyız. Yoksa ilişkilerimiz dağılır gider yalnız kalırız. Terapiye giderek bu problemlerimizi çözebiliriz. Eşimiz ve yakınlarımızla paylaşabiliriz. Yavaş ağır ve istikrarlı ayrıca sağlıklı kilo verin.
Kaynak.7gunsaglik
X