Kilo Verme Ameliyatı & Uzun Süreli Diyabet Kontrolü

Kilo verme cerrahisinden tip 2 diyabet hastaları da uzun süreli olarak yararlanabiliyor.

Diyabetli ve kilolu hastaları bu haber sevindirecek, artık bir ameliyatla iki soruna çözüm olacak. Diyabet, kalp damar sağlığını da olumsuz etkiliyor. Kontrolsüz diyabet kalp ve böbrek hastalıkları gibi ciddi komplikasyonlara yol açıyor. Şeker hastalarının yarısı kan şekeri kontrolüne sahip.

Diyabetik hastaların %80’i kilo verme cerrahisiyle durumlarını düzeltebiliyor. Ayrıca bu hastaların üçte biri de gastrik bypass ameliyatından sonraki 5 yılda normal kan şekerine sahip olabiliyor. Ameliyattan 5 yıl kadar önce mide bandı kullananlar hastalığın ilerlemesini kontrol altına aldığından cerrahide daha avantajlı oluyor.

Diyabetli ve kilolu 217 hasta 5 yıl boyunca takip edilmiş bunlardan 32si mide bandı 162si gastrik bypass cerrahisi geçirmiştir. Üç şekilde mide büyümesi önlenmeye çalışılmıştır.

Hastaların bir kısmı ilaç kullanmadan diyabet sorunlarından arınmış veya hafifletmişlerdir. İnsülin tedavisi görenlerin sayısı yarıya inmiştir. Kilo verme ameliyatı sonrası diyabetle birlikte kalp damar sağlığı da düzelmeye başlamıştır..Kaynak. .,
X