İşe Yürüyerek Gitmek Diyabet Riskini Azaltır mı?

İşe yürüyerek gidip gelen insanlarda diyabet riski daha düşük. Bu oran %40 olarak tespit edilmiş.

Yüksek tansiyonu %17 oranında, diyabeti ise %40 oranında azaltıyor. Veriler analiz edilmiş ve yürüyüşün bu denli sağlıklı olduğu görülmüştür.

Yürüyüş, bisikletle işe gitme seçenekleri, toplu taşıma araçları veya taksi, özel araçlarla işe gitmekten çok daha faydalı.

Şeker hastalığı olasılığı yürüyen kişilerde araçlara binenlere göre yarı yarıya daha az. Obezitede de %15 oranında etkili olan bu alışkanlık, otomobil, taksi ve dolmuşlardan bizi uzaklaştırmaya yeterli mi bilinmez.

Yürüyüş, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, diyabet, obezite ve dolaşım hastalıkları riskleri açısından oldukça yararlı bir aktivite.

Kalp krizi gibi ciddi sağlık sorunları açısından insanlar bu konuda bilinçlenmeli. Yoğun trafikte sürücülük yapmak da yine kalbi ve tüm sağlığı bozuyor.

Günlük rutin ve fiziksel aktivitelere sabah işe giderken başlamak iyi gelecek. Sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek de önemli. Hem insan sağlığı hem de çevrenin rahatlaması açısından araçların azalması iyi bir seçim olacaktır..Kaynak. .,
X