En Etkili 7 Egzersiz

Doğru egzersiz yapıldığında vücudunuzdaki değişime şaşıracaksınız. Spor salonunda da evde de bunları yapabilirsiniz.

İyi teknik şarttır adımları izleyin. Önce aktif bir hayata geçin sonra doktorunuza danışarak spora başlayın.

1. Yürüyüş. Her zaman her yerde yürüyüş yapabilirsiniz. Koşu bandı veya sokakta yürüyün. Rahat bir ayakkabı giyin 5-10 dakika ile başlayın 30 dakikaya tamamlayın. İleri seviyelerde daha fazla yürüyün ve yokuş da çıkın.

2. Aralıklarla çalışın. Az başlayıp çokla bitirin. Artan seviyede yapılan spor daha etkilidir. Daha fazla kalori yakarsınız. Sabit hızda gitmeyin tempoyu değiştirin.

3. Squat. Çömelme ve sandalyeye oturur gibi yapma hareketi tüm kasları çalıştırır.

4. Hamle. Squat’ın devamı gibidir. Dengeyi sağlayarak alt vücudu çalıştırır. Sırtınız dik olacak ileriye büyük adım atacaksınız. Diğer bacak arkada gerili kalacak. Yere değmeden inip kalkacaksınız.

5. Şınav. Göğüs, omuz, triseps ve çekirdek kasları güçlendirir. Klasik şınavınızı çekin zorlanırsanız dizlerinizden de destek alın.

6. Mekik. Karın kaslarını hedef alan mekikte şınavın aksine sırt üstü uzanın. Beliniz yerde olacak karnınızı içeri çekin eller ensede birleşsin ve yavaşça birkaç santim kalkın inin.

7. Ağırlığı elinize alın ve ayaktayken ağırlığa doğru hafifçe öne eğilin. Sadece karın kaslarınızı kullanarak eğilip kalkın hafifçe. Elleriniz dirseklerden bükülü dışa doğru dursun.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X