Egzersiz Öncesi Yapılan Isınma Hareketi Hataları

Antrenman ve egzersiz öncesi ve egzersiz aralarında streç hareketleri yapılmalıdır.

Kasları esnetme ve germe ile daha rahat spor yapabilir ve amacımıza daha doğru ulaşırız. Fakat çoğu kişi streç hareketlerini yanlış yapıyor. Kas ve dokularda hatta organlarda yaralanma ve yırtılmalar söz konusu olabilir. Bilinçsizce yapılan esnetme ısınma çalışmalarımız pahalıya mal olabilir. Oldukça etkili olan bu ısınma hareketleri aksi bir harekette sakatlığa kadar gidebilir.

Egzersizin bütünü olan önemli bir parçasıdır. Esnek ve dinamik olmak adına programa başlamadan önce salonda ya da evde olun mutlaka ısınma hareketleri yapın. Kan pompalanma hızı artacak vücuda ısı verilecek ve spora hazırlanacağız. Kaslarımız ve bedenimiz terlemek için hazır olacak. Zıplama, yerinde koşma, germe-esneme gibi ısınma turları yapılmalı.

Birkaç dakika bunları yapmak yeterlidir. Kısa ama tempolu kondisyon sınıfına katılacaksanız ısınma germe hareketlerini de bu tempodaki gibi hızlı ve aceleyle geçmeyin. Sakatlıklar hızlı ve sert egzersizler sırasında çıkıyor.

Kol, karın, omuz, kürek kemiği, omurga gibi önemli kas gruplarını 20şer saniye gergin tutun nefes alıp vererek yavaşça gevşeyin.  İtme çekme germe hareketlerini eğer ağrı başladıysa kesinlikle bırakın. Egzersiz sonrası kasılmamak rahat bir gün geçirmek için de yine streç yapın. Sadece spor yaptığınız günlerde streç hareketlerini yapın.
Kaynak.7gunsaglik
X