Beyin İle İlgili Tüm Rahatsızlıklar-1

Beynimiz tüm vücudumuzu yöneten ana merkezdir. Sinirler ile organlara bağlanır ve sinirlere zarar gelince hem beyin faaliyetleri aksar veya hasar görür hem organlar hasar görerek görevlerini yapamazlar.

Kan damarlarının şişmesi veya sertleşmesi beyne oksijen gitmemesi baş ağrısına ve başka olaylara neden olur. Peki bun durumları önlemede dondurma işleminin etkisi nedir?

Aşırı Terleme. Bu sorun insanlarda çok yaygındır. Sağlıklı insanlar terler. Terleme, yüzde, avuç içinde, ayak tabanında, koltuk altında sıkça görülür ve istenmeyen bir durumdur. Alüminyum klorür, botoks iğneleri, ağızdan alınan ilaçlar, elektrik şok tedavisi ile cerrahi tedaviler ile aşırı terleme sorunu çözülebilir.

Baş Dönmesi. Sanki her şey dönüyor hareket ediyor ve üzerinize geliyor. İç kulak sorunları, sinirleri harap edebilir. Baş dönmesi dakikalarca hatta saatlerce sürebilir. İşitme kaybı, kulak rahatsızlığı ve olağandışı göz hareketleri bunu izleyebilir. Vertigo tedavisi, nedenine bağlıdır.

Kol ve Bacak Uyku Modunda. Uyuyor gibi kol ve bacaklarınız kendiliğinden düşüyor ve donuk hissi var. Geçici ve zararsız görünse de beyne bir mesaj iletilir. Sinirler üzerinde sürekli bir baskı vardır. Tedavide değişim pozisyonları uygulanır. Karıncalanma yaşanır. Eski hale geri dönülmeye çalışılır. Kronik karıncalanma ciddi bir durumun belirtisi olabilir.

Hıçkırık. Diyaframın kontrol edilemez daralması sonucu oluşur. Akciğerlerin altındaki solunum kası daralır. Hızlı ve çok yemek yemek, aşırı alkol, yutma ve hıçkırık sebebidir. Kendiliğinden geçer. Su içmek, torbaya nefes vermek, nefesi tutmak ve ilaçlar çözümüdür.

Bademcikler. Zararsız olsalar da bademcikler alınabilir.
Kas Spazmı. Birkaç saniye ya da dakika sürebilir. Kaslarda görülen susuzluk, sinir tahrişi ve bazı minerallerin seviyesindeki düşüş nedenleri arasındadır. Potasyum ve kalsiyum eksiktir. Dolaşmak, bacakları sallamak, kasları germek işe yarayabilir. Mutlaka doktora görünmek gerekir.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X