Anksiyete Bozukluğu Hakkında Merak Edilenler

Stresli zamanlarda endişe duymak en doğalıdır.

Ama bu durum hastalığa dönüşürse endişe ve panik hastalığı anksiyeteye dönüşebilir. Gergin ve kaygılı olma durumudur. Altı ay ve daha uzun sürebilir. Birçok insanda yaygın olarak görülmektedir. Daha iyi ve mutlu bir hayat için tedavi olanlar da vardır.

Duygusal belirtileri, gerginlik, kaygı sürekli abartma durumunun yanısıra kaslarda gerginlik ve ağrı, baş ağrısı, mide bulantısı ve ishal, titreme ve seğirme de gözlenir. İş, para, yaşam ve ilişkiler ana nedenlerdir. Genetik de gelişebilen anksiyete çevresel ve psikolojik faktörlerden etkilenmektedir.

Araştırmacılar, nörotransmiterler, ve amigdala denilen beyin içindeki yapıları ve beyin kimyasallarını inceliyor. Tedavilerin başında psikoterapi geliyor. Konuşma tedavisi anksiyetede çok etkilidir. Buna bilişsel davranışçı terapi veya CBT denir. Size göre olumsuz düşünce ve eylemler konuşulur karara bağlanır.

Antidepresan ilaçlar da verilebilir, ymbalta, Effexor XR, Lexapro ve Paxil bazılarıdır. Anksiyete, sosyal fobi, sosyal fobi, obsesif kompulsif bozukluğa da neden olur. Panik bozukluk ve panik atak da beraberinde gelebilir ve kişi tamamen asosyal olabilir. Bitkisel tedaviler de mevcuttur. Kediotu, sarı kantaron, bazı belirtileri ortadan kaldırabilir.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X