Ülser Diyeti

Ülser olan kişinin beslenmesi çok önemli bir husustur yediğimiz içtiğimiz besinlerin asit ve baharat değerlerini çok iyi gözden geçirmeliyiz.Tabiki her mide ağrısı Ülserdir diye bir kaide yok.

Mide hastalıkları kendini erken dönemlerde ağrı,şişkinlik,hazımsızlık,kusma,bulantı,midede kazınma şeklinde belli eder. Ağrı genelde karnın üst tarafındadır. Ağrılar süt,antiasit,yiyecek alımı ile azalır. Bunun sebebi mide asidinin azalmasıdır. İlerleyen dönemlerde kanama ve delinme meydana gelebilir ki bu durumda endoskopik veya cerrahi müdahale gerekebilir.

ulser

Mide ağrılarının nedenleri;

Ülser (Helicobacter Pylori enfeksiyonu)

Ağrı kesiciler ve aspirin

Safra ve kimyasal tahriş yapan maddeler,aşırı alkol alımı

Hormanal hastalıklar asit artırıcı

Alerji

Nenny Portatif Bebek Hamak / Beşik Sadece 69.90TL
HSBC'den, Sabit Taksitli İhtiyaç Kredisine Tıkla
Ülser az gelişmiş ülkelerde daha fazla görülür. Bunun sebebi hijyen koşullarının daha az dikkate alınması ve bunun sonucu olarak helicobacterin kendine daha çok gelişecek yer bulmasıdır. Sigara ve alkol kullanımı ülser riskini ve buna bağlı diğer rahatsızlıkların artmasına sebep olur. Tedavi esnasında kullanımın devam etmesi tedaviyi geciktirir. Doktora ülser tedavisi için başvurulduğunda bir antibiyotik kürü ve diyet verilir. Aşağıda bu diyetin bir benzeri mevcuttur.

Ülser Diyeti

Süt, salep, ıhlamur, ayran, adaçayı içilmesi iyi gelirken, kahve, çay, limonata, boza, asitli içecekler, alkol iyi gelmez. Kırmızı ve beyaz et ürünler ve balık fırında,haşlama ya da ızgara yenmelidir. Kızartma, salamura, salam, sucuk, sosis tüketilmemelidir. Yağda pişirilmiş olmamak kaydıyla yumurta ve peynir yenilebilir. Et suyuna çorba hariç her türlü çorba tüketilebilir. Sebzelerin hepsi yenebilir.( gaz yapanlar hariç) Tahıl ürünlerde lifli ürünler seçilmelidir. Asitli meyveler hariç hepsi yenebilir. Yağlarda margarin, iç yağ, kuyruk yağı hariç hepsi tüketilebilir. Acı baharat, turşu, sirke, kuruyemiş, sarımsak, hardal tüketilmemelidir. Tatlı olarak sütlü tatlılar seçilmelidir. Yemekler yavaş ve iyi çiğnenerek yenmelidir. Sofradan doymadan kalkılmalıdır.
Referans.7gunsaglik.com.tr
X