Egzersize Bağımlı Hale mi Geldiniz?

Fiziksel ve psikolojik anlamda egzersize bağımlı hale gelmiş olabilirsiniz.

Uykuya, yemeğe, gezmeye ve her şeye karşı onu tercih ediyorsanız durup bir daha düşünün. Yaşamınızı devralmasına sizi kötü etkilemesine izin vermeyin. Her bağımlılık gibi spor düşkünlüğü de aşırıya kaçmamalıdır. Sizi negatif mi pozitif mi etkiliyor önce bunu sorgulayın. Yapmayınca beyinde yoksunluk hissediyor ve belirtileri yaşıyor musunuz? Günlük faaliyetlerinizin önüne geçip sizi kontrol mü ediyor?

O zaman yardım almanın zamanı gelmiştir. Yeterlilik ve kontrol fiziksel ve duygusal hayatınızı önlememeli. İlişkilerinizi, kariyerinizi bir takıntıya değişmeyin. Aşırı egzersiz ayrıca bağışıklık sistemini zayıflatır. Fazla spor hasta eder kolayca yenilirsiniz. Boğaz ve baş ağrısı, vücut ağrısı, iştah kaybı görülür. Uyku sorunları başlar, eklem ve kas ağrıları, kemik zayıflığı, kansızlık ve hormonal dengesizlikler görülür.

Depresyona kadar bile gidebilir. Gerginlik, depresyon ve anksiyete de ileri düzeylerde başlayabilir. Obsesif kompulsif bozukluk, yüksek benlik empoze beklentileri ve narsisizm dahil olmak üzere bazı kişilik özellikleri ile ilişkili olabilir. Kontrol kaybı, zaman, niyet, erteleme problemleri, çekilme vazgeçme varsa siz de egzersiz bağımlısı olabilirsiniz.
Kaynak.7gunsaglik
X