Soya Meme Kanseri İçin Düşman mı?

Soya meme kanserinin gelişimini bağlı genlerin artışına neden olabilir. Bu nedenle birçok kadın tofu ve benzeri soyalı gıdalardan korkar ve uzak durur.

Soya takviyesi alan ve soya ile beslenen kadınların doktora danışması gerekebilir. Buna karşın soyanın sıkça tüketildiği Japonya gibi ülkelerde bu gıdaları tüketen kadınlarda da aksine meme kanseri riski azalıyor. İçeriğindeki maddeler östrojen hormonunu zayıflatıyor. Böylece meme kanseri tümörleri büyüyor gelişip yayılabiliyor.

Çalışmada katılımcılara 1-4 hafta arasında soyalı ürünler ve takviyeler verilmiştir ve soya verilmeyen bir grup daha vardır. Soya kullanan kadınların yaklaşık %20’sinde genistein yüksek kan konsantrasyonlarını, soya fitoöstrojen değerleri bulunmuştur. Kana çabuk işler ve değerleri yükseltir. Genetik açıdan meme kanseri genlerini ve tümörlerini harekete geçirebilir. Tümör büyümesi ve yayılmasını teşvik eder. Östrojen replasmanı, meme kanseri hormon ve ışın tedavisi gören kanseri atlatan ve kanser olan kadınların soyayı dikkatle ve doktor kontrolünde alması önerilir.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X