Bu Diyet Listesi İle Yaza Hazır Olun

11 günde 4 kilo vermenizi sağlayan standart diyet listeniz ve uzman tavsiyeleri sizlerle..

Yumurta, karbonhidrat ve balığı beslenmenizden eksik etmeyin. Yemeğe çorba ile başlayın ve ara öğünlerde süt ve yoğurt ile açlığınızı bastırın. Bu şekilde beslenerek 11 gün gibi kısa sürede 4 kilo verip bir beden incelebilirsiniz

Hatalı uygulanan zayıflama diyetlerinin vücuttaki olumsuz etkileri yaklaşık iki yıl içinde oluşur. Sürekli yorgunluk, saçlarda dökülme, ara sıra ağız içinde beyaz yaraların oluşması, zor ve yorgun uyanma ile kısa mesafeleri yürürken bile oluşan nefes nefese kalma; dengesiz diyetlerde ilk gözlenen bulgulardır. Amerika’da Saint Louis Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan araştırmada; düşük kalorili zayıflama diyetinde süt, yumurta, balık, çorba ve tam taneli tahılların bulunduğu diyet ile sadece kırmızı et, yumurta, jambon ve nişastalı sebzeler hariç diğer sebzelerin uygulandığı diyetler karşılaştırılmış ve bunları uygulayanların vücut kompozisyonları değerlendirilmiştir. Her iki diyette iki ayda uygulayıcılar 7-9 kilo kadar verirken, balık içeren zayıflama diyeti uygulayanların kas kitlelerini daha iyi koruyabildiği görülmüştür. Fazla saf şeker içeren bir beslenme ile doymuş yağdan yüksek kırmızı et, jambon gibi yetersiz karbonhidrattan oluşan diyetler; uzun vadede vücudun yağ depolarını kullanmayı durdurmasından dolayı zayıflama diyetlerinde uzak durulması gereken yiyecekler olarak tanımlanmaktadır.

JAMBON İLE DİYET OLMAZ
Düzenli ve sürekli kilo verip kısa zamanda sağlıklı bir şekilde zayıflamak istiyorsanız, size vereceğim beş tüyoyu uygulamanızı tavsiye ederim:

 Yumurtasız güne başlamayın:
Yumurta içeren bir kahvaltı; iştahı artırıcı bir hormon olan grelinin azalmasına yardımcı olur. Eğer diyabetiniz yoksa, genetik olarak kalp hastalığına yatkınlığınız bulunmuyorsa; her gün bir adet yumurta yemeniz kanda iyi huylu kolesterolünüzün de artmasına neden olur. Yumurta yerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; iyi pişirilmiş olmalı ve yanında mutlaka koyu yeşil yapraklı taze sebzelerle tüketilmelidir.

 Karbonhidratları her öğünde bulundurun:
Sağlıklı karbonhidratları her öğünde bulundurun. Sağlıklı karbonhidrat; dirençli nişasta içeren, antioksidan ve vitaminden zengin olan ve bağırsakta sindirimi uzun süren türleri tanımlar. Buğday, yarma, bulgur, kepekli pirinç, kepekli makarna ve tam taneli tahıllardan yapılan ekmekler dirençli nişastayı yüksek düzeyde içerirler. Bunun dışında taze sebzeler, taze meyveler ve kuru yemişlerin kavrulmamış olanları da yüksek antioksidan, sağlıklı doymamış yağ asitleri ve prebiyotikleri içerdiğinden zayıflama diyetlerinde mutlaka olması gereken yiyeceklerdir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; tahılların hafif diri pişirilmesi, taze sebzelerin çiğ veya buharda servis edilmesi ve taze meyvelerin kabuklu tüketilmesidir.

 Ana öğüne çorba ile başlayın:
Sebze, kurubaklagil çorbaları; zayıflarken vücutta hasar yaratan radikal denilen bileşiklerden arınmayı sağlarken; tavuk, hindi, kırmızı etlerle hazırlanan taneli çorbalar ise beyinde seratonin denilen hormonun salgılanması ile yoğun tok kalma duygusunu sağlayabilir. Çorbaları tüketirken; taneli, yani çiğnemeye olanak sağlayan çeşitte olmasına özen gösterin.

CEVİZ KİLO KAYBI SAĞLAR
 Ara öğünde süt ve yoğurt:
Ara öğünde süt ve yoğurt tüketmek diyete bağlı stres bileşiklerinin oluşmasını engeller. Zayıflamaya bağlı konsantrasyon bozukluklarını dengeleyecek en önemli iki besin; süt ve yoğurttur. Süt ve yoğurdu yağlı tohumlar dediğimiz ceviz, fındık, fıstık, badem ve çekirdek çeşitleri ile yemek, daha hızlı kilo kaybı sağlar.

 Balık yiyerek kolay kilo verin:
Ana öğünde çorbanın ardından balık yiyenlerin kalori yakma hızının arttığı ve kolay kilo verdiği gözlenmiştir. Çünkü balığın sindirimi kırmızı ete göre daha kolay, hızlı ve sağlıklı bir metabolik yolla olmaktadır. Ana öğünlerden birinde ortalama 170 gram kadar balık yemek, hızlı kilo vermenin kilit formülüdür. Küçük ama hayat kurtarıcı bir formül vermek istiyorum. Eğer balıkları temizlerken deri, karın ve arka kısımlardaki yağları iyice sıyırırsanız kansere neden olan ve balığın bu kesimlerinde daha çok biriken dioksin, civa ve diğer toksinlerden de korunmuş olursunuz.

MUCİZE DİYET LİSTESİ
Bu diyeti ilk 11 gün uyguladığınızda dört kilo, 11’er gün yapmaya devam ettiğinizde en az ikişer kilo vererek hedefinize ulaşabilirsiniz. Bu diyeti uygularken saf şeker içeren hiçbir yiyeceği tüketmemeli, günde iki fincan şekersiz kahve içmeli, günde dört fincan açık siyah çay tüketmelisiniz. Ana öğünler öncesinde iki su bardağı ılık su içerek yemeğe başlamak şart. Diyete başladığınızda spora da başlamalı, iki günde bir 45-60 dakikalık yürüyüşler yapmalısınız.

KAHVALTI
 2 su bardağı oda sıcaklığında su
 1 adet yumurta
 1 ince dilim peynir
 4-5 adet yeşil zeytin
 1 ince dilim tam buğdaydan yapılmış ekmek
 Taze domates, salatalık, taze kırmızı biber, taze nane ve taze maydanoz

ÖĞLE
 2 su bardağı oda sıcaklığında su
 1 kase tercih edilen çorba
 170 gram fırın veya buğulama balık
 Az yağlı çoban salata

ARA
Öğle ve akşam yemeği arasında acıkınca aşağıdaki yiyecekleri farklı zamanlarda yiyin.
 1 su bardağı süt
 1 avuç içi kadar tercih edilen kuru yemiş
 1 çay bardağı yoğurt

AKŞAM
 2 su bardağı oda sıcaklığında su
 1 kase tercih edilen çorba
 1 küçük tabak kurubaklagil veya sebze yemeği
 1 orta boy taze meyve
 Az yağlı taze sebzelerden hazırlanan salata

HAFTANIN BİLİMSEL NOTU
Dünyada otorite obezite kuruluşları, sağlığı bozmadan ve yeniden kilo alımını tetiklemeden farklı yöntemlerin; düşük kalorili dengeli diyet ve düzenli sık yapılan fiziksel aktiviteye ek olarak uygulanmasının zayıflamada kalıcı sonuçlar sağlayabileceğini bildirmektedir.


SONUÇLAR OLUMLU
Günümüz araştırmalarında, yüksek karbonhidrat ve fazla yağlı beslenmenin şişmanlamayı tetiklediği gerçeği düşünüldüğünde, zayıflama diyeti ile belirli bir yere kadar zayıflama oluşabiliyor. Bitkisel kaynaklı yağ tutucu ürünlerin zayıflamada başarılı sonuca ulaşmada diyete oranla üç kat daha fazla etkili olduğunu gösteren önemli araştırmaların bulunması, kalıcı zayıflama açısından oldukça önemli bir bilgi olarak kabul edilmektedir. Özellikle içinde kaktüs, hint inciri gibi fonksiyonel özelliği yüksek olan doğal lif kaynaklı desteklerin, kolonda yiyeceklerle alınan yağın bağlanarak öğünde yenilenden daha az kaloriyi vücuda sağlama ile zayıflamayı kolaylaştırdığı belirtilmektedir. 2013 yılında Obesity dergisinde; obezitede farmakolojik yaklaşımlarda sağlık açısından hiçbir yan etkisi olmayan bitkisel yağ tutucuların öğünde alınan yemekle yağın yüzde 27 azaltılmasına olanak sağlaması ve bağırsağın düzenli çalışmasını sağlayarak vücutta depo yağın ve bel çevresinde biriken hastalık etmeni yağlanmanın hızlı azalmasında etkin olduğu belirtilmiştir.Kaynak.7gunsaglik
X