Diyabet Hastaları İçin Kahvaltı Önerileri

Protein ve yağ içeren doyurucu bir kahvaltı tip 2 diyabet hastaları için açlık ve kan şekeri kontrolünü sağlar ve ideal bir seçenektir.


3 ay boyunca dengeli kahvaltı düzenine giren diyabet hastalarının 3 ay sonra ölçülen kan şekeri (glikoz) seviyelerinde önemli gelişmeler görülmüştür. Bu hastaların üçte biri diyabetik ilaç kullanımını azaltmıştır. Düzenli kahvaltı düşük vücut kitle endeksine de kavuşmamızı sağlıyor yani kilo kontrolünü sağlıyor.

Kapsamlı kahvaltıyı seçenlerde kilo düşüşü ve kan basıncının normale dönüşü gibi olumlu sonuçları alınmıştır. Kan şekeri seviyesi de dengelenmiştir. Bu kişiler günün kalan kısımlarında daha az acıkır. Ayrıca yemeğe olan düşkünlükleri de azalır.

Protein açısından zengin bir büyük bir kahvaltı, açlık hormonunun önüne geçer. Aksine karbonhidrata yönelmek 15 dakika sonra bile kan şekerini yükseltebilir ve acıktırıp yemeğe yönlendirir. Yani glikoza, şekere dönüşür. Protein ve yağ ile dengelenmiş güzel bir kahvaltı ile güne başlayın..Kaynak.http://7gunsaglik.com .,
X