Obezite Ve Diyabetle Savaşan Yeni Bir İlaç Bulundu

Yeni geliştirilen bir ilaç, kan şekeri düzeylerini kontrol ederek diyabeti ve obeziteyi önlüyor.

Çift görevli bu yeni ilaç fareler üzerinde denenmiştir. Indiana Üniversitesi laboratuvarlarında kimyagerler tarafından geliştirilip denenmiştir. Pankreasa enjekte ediliyor bu kimyasallar ilgili yerlere sinyaller gönderiyor ve iki hormon özelliklerini birleştirerek hedefe varıyor. İnsülin salgılayan pankreas ek desteğini bu ilaçtan alıyor.

Tip 2 diyabet olan kişilerde inkretinler olarak bilinen bu düşük hormon düzeyleri bu ilaç ile düzenlenecek. Diyabette oluşan bu kusuru yok edip düzenlerken fazla kilo artışının da önü kesilecek. Daha az yan etkiye sahip bu ilaç, bulantı, kusma ve karın ağrısı yapabiliyor. Gastrointestinal yan etkileri diğer ilaçlara oranla çok daha az.

Glisemik indeks kontrol altına alınıyor, GLP-1 ve GIP hormon etkileri tek bir hedef olarak belirlenip reseptörler vücutta kontrol ile birlikte işleniyor. Farelerde turbo şarj özelliğinden gözlenebilen bir kilo kaybı da görülmüştür. İlaç, kilo kaybını obeziteyi önlemek adına gerçekleştiriyor. 6 hafta sonunda etkin sonuçlar alınmaya başlanıyor. İlaç kombinasyonları ile ileride daha neler yapılabileceği ise halen araştırma konusu.. .Kaynak.7gunsaglik
X