Koşmaktan Nefret Edenlere Süper Tavsiyeler

Koşmak çoğu kişi için sıkıcı ve zordur. Peki bu kişilere koşu nasıl sevdirilir? Acil çözümler için uzman önerilerine kulak verin.

Öncelikle psikolojik olarak koşu yapmayı sağlıklı ve zevkli bir uğraş olarak benimseyin. Dans etmek resim yapmak müzik dinlemek gibi. Bunlarla da bütünleştirebilirsiniz zaten. Önce ısınmak için sevdiğiniz müzikle dans edin sonra hafif bir koşu yapın. Yaptıkça alışacak ve seveceksiniz.

Geçmişinizi silin yani koşuyu kötü görmeyi bırakın. Önce kısa mesafe ve hedeflerle başlayın. Koşu bandında da başlanabilir ama açık hava önerilir. Bir hedef belirleyin. Kilo vermek tansiyonu düşürmek gibi. Hedefe yaklaştıkça koşuyu seveceksiniz. Hızlanırsanız arada yavaşlayın ve mola verin.

O arada canınız koşmak isteyecektir. Yalnız koşamıyorsanız bir arkadaş edinin birlikte koşun. Koşu veya hız üzerine oyunlar oynayın video oyunu olabilir. Özel ve boş koşu alanları keşfedin. Bitiminde bir ödül verin. Gün doğarken koşun. Yeni insanlarla tanışma şansınız da var. Yarışlara bile katılabilirsiniz kendinizi motive edin.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X