Lazerli Göz Cerrahisinde Bilinmesi Gerekenler

Miyop ve hipermetrop göz bozukluğu olan kişilerde kullanılan lazer teknolojisi cerrahisi hakkında bilmemiz gerekenleri öğrendik.

Astigmat için de kullanılan yıllardır popülerliğini koruyan bu ameliyat gözün ve retinanın arka kısmında ışık ayarlayan bölümde onarmalar gerçekleştirir. Tüm görme kusurlarını hedef alan bu yöntem gözün açık ön kısmını yeniden onarır. Bir dizi cerrahi işlemle kornea yapısı düzeltilir. Pek çok avantajı vardır. %96 oranında görüşü düzeltir. Görmeyi geliştirir. İşlem sonrası uyuşukluk ve ağrı çok azdır hemen geçer.

Bandaj ve dikiş gerekmez. Gözlük ve lens kullanım oranını düşürür. Eksileri ise yapılan işlemler korneada geri alınamaz. Kalıcı görme sorunları doktorun hatasında gelişebilir. Nadiren görme kaybı yaşanabilir. 1-2 günlük kısa sürelerde potansiyel yan etkileri şunlardır. Parlak görme, hareli görme, gece sürüşte zorlanma, dalgalı görüş ve kuru gözler. Göz cerrahınız ile ameliyat öncesinde konuşun detayları bilin ve hazır olun. Testler yapılacak tıbbi geçmişiniz incelenecektir. Ameliyat sabahı hafif beslenin ve rahat olun.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X