Beklentilerinizi Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Beklentiler umutlar istekler çocuk gibidir. Umutla bekleriz, isyankar oluruz genelde gözümüz körleşir dağınık oluruz çabuk tahrik oluruz.

Müşteriler, iş arkadaşları, arkadaşlar ve ailemizin beklentileri ile yaşarız çoğu zaman. Kendi beklentilerimizin sonucu da genelde hayal kırıklığı olur. Oyunlar kayıplar kırıklıklar bu hallerde çokça yaşanır. Ancak beklentilerimizi yönetmek planlamak zaman için lehimize olacaktır. Hayatta hiçbir şeyi sahiplenmeyin.

Açık oynayın başarının peşinden gidin ama böbürlenmeyin ve o şeyi tamamen sizinmiş gibi görmeyin. Herkesle düzenli ve sağlıklı iletişim kurun. Projeye başlarken öncesinden insanlarla iletişim kurmaya başlayın. Beklenti ve hedeflerinizi iyi anlatın. Ekipte liderseniz güven verin. Sık sık değerlendirme yapın. Gerçek zamanlı durum kontrolleri yapın aksatmayın ve atlamayın. Aşırı umutlu ve kendinden emin olmayın. Hep bir B planınız olsun. Gerçekçi hedefleriniz olsun. Hayal peşinden boşa gitmeyin. Elinizdeki kaynaklarla adım adım beklenti ve hedeflerinize doğru yürüyün.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X