Kilo Kaybı İçin Beslenmedeki Yağ Oranının Önemi

Bilim adamları yağın belirli bir düzende beslenme programında yer almasının kilo kaybına yardımcı olabileceğini bildiriyor.

Texas Tech Üniversitesi’nde araştırmalar yapılmış ve yağ takviyeleri kas yorgunluğunu azaltırken metabolizmayı hızlandırmıştır. Obezite sorunu olanlarda iskelet kas sistemi doymuş yağları yakabiliyor SCD1 adı verilen bir enzim ile bu gerçekleşiyor.

Bu enzim, tekil doymamış yağları doymuş yağa çeviriyor ve metabolizmayı daha kolay çalıştırıyor. Karaciğerde tüketilen gıda olan yağ, yağ dokusu üzerinde sürekli enzim üreterek bu döngüyü sağlıyor. Enerji veren canlı tutan bu enzimin bulguları fareler üzerinde deneylerle ortaya çıkmıştır.

Ayrıca egzersiz yeteneğini de artırıyor, çünkü daha dayanıklı, kuvvetli ve canlı bir bünye sunuyor. Bu enzimler bir asit salgılayarak kas dokusu ve kas hücrelerini destekliyor. Isıyı geçirerek enerji yakımını kolaylaştırıyor ve kalori yakabiliyoruz.

Hücrenin ihtiyacı olan proteini sağlıyor. Kısacası insan bünyesinde her hücre, doku ve organın çalışması için bazı yiyeceklerle hayati işleyişimizi sürdürmemiz gerekiyor. Yağ tüketmek de sağlık ve kilo verme açısından oldukça önemli. Sağlıklı yağlara hayatımızda aşırıya kaçmadan yer verelim.
Kaynak.7gunsaglik
X