Bel Ağrısı Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi

Bel ağrısı çoğu kişide karşılaşılan bir rahatsızlık. Göğüs kafesi altından başlayan bel altına kadar olan bölgeyi kapsar.

Ağrı burada yoğun görülebilir. Zamanla kendiliğinden azalır ve geçer. Etkin tedavi seçenekleri de mevcuttur. Bel ağrısı belirtileri, bıçak girme ağrısı, ağır taşıma ve dik durmada çekilen zorluk, spor ve ağır kaldırma sonrası görülen şikayetlerdir. 3 aydan sonrası kronik hale gelir doktora danışmak gerekir. İşiniz bel ağrısı nedenlerinden biridir. Omurgayı zorlayan çekmeli, taşımalı zorlu işler bele yük bindirir. Tüm gün masa başında oturmak da duruşu bozar omurgaya baskı yapar. Sırt ve bel ağrısı nedenidir. Ağır yük ve çanta taşımak da bir diğer nedenidir. Üst vücuda yük bindirmeyin.

Duruşunuz yani postürünüzün eğikliği de buna sebeptir. Eğik durmayın. Beli destekleyen sandalyeler seçin ve dik durmaya çalışın. Sağlıklı ve bel dostu bir yatak seçin. Gerilen kasları rahatlarıcı egzersizler yapın. Gerekirse merhem kullanın. Isıtma yastığı ve sıcak banyo ağrıyı azaltabilir. Yoga yapın, bu bölgeye masaj yaptırın. Masaj terapisi ve akupunktur tedavisi önemli ölçüde etkilidir. Ağrıya etkili ilaçlar ve iğne tedavisi de mümkündür. Fiziksel terapide spor eğitmeniniz size yol gösterecek ve egzersizleri yürüteceksiniz. Doktorunuz ameliyatı da önerebilir. Egzersiz yapmak ve sağlıklı yaşamak bel ağrısını önler.

Referans.7gunsaglik.com.tr
X