Erkeklerde Meme Kanseri Nasıl Oluşur? Belirtileri

Meme kanseri, hepimizin zihninde bir kadın hastalığı olarak yer edinmiştir. Ancak araştırmalar gösteriyor ki yıl içerisinde konulan meme kanseri tanısının %1 ini erkekler oluşturmaktadır. Bu da ortalama olarak her yıl yaklaşık 300 erkeğe meme kanseri tanısının konduğunu göstermektedir.


Erkeklerin meme dokusu kadınlarınkinden farklılık göstermektedir. Kadınlara oranla meme uçlarının altında daha az miktarda doku bulunmaktadır. Çok nadir bile olsa bu dokular da kanser görülme ihtimali vardır. Yaş ilerledikçe erkeklerde meme kanseri riski artmaktadır. Bu durumu birçok erkek fark edemediğinden tanı koymak kadınlara oranla daha zordur. Bu nedenle tanı koymada gecikme yaşanır ve tedavi zorlaşır.

Belirtileri:
Erkeklerde görülen meme kanseri belirtileri kadınlarda görülen belirtilerle benzerlik göstermektedir:
-Meme dokusunda kitle hissedilmesi
-Memenin üzerindeki deride ve boyutunda değişmeler
-Meme ucunda egzama ve akıntı.

Tedavi sürecinde nasıl bir yol izleneceği hastalığın ilerilemişliğine göre değişmektedir. Erkeklerde meme dokusu az olduğundan sadece kitlenin alınması mümkün olmayabilir. Bu nedenle tümleme birlikte alınır. Kanserin lenfler yolu ile vücuda yayılması mümkün olabileceğinden meme alınırken etrafındaki lenfler ile birlikte alınır.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X